Rensning af vinylplader

Du ødelægger ikke pladen ved at bruge almindeligt vand. Du tilføjer bare kalk til pladens riller. Jeg er vinylentusiast og for mig er det et must at mine plader er først og fremmest i . Chrelle viser i denne uge hvordan man nemmest og på den mest skånsomme måde renser vinylplader.

Ved brug af opvaskemiddel med sulfo undgå da midler med farvestoffer og parfume. Hvis det er CD´er har du ret!

OPLØSNINGSMIDLER Nogle foretrækker at rense vinylpladerne med opløsningsmidler. Her er der hørt om forskellige midler til affedtning, og hvis nogle har gode erfaringer med disse. Kunne det være godt at få nogle bud. Mit spørgsmål går i alt sin enkelthed ud på.

Hvordan renser jeg nemmest og bedst mine vinylplader. Skal jeg købe et renseprodukt. Vi har pladevasker, pickup rens , pladebørster og meget andet. Min CD samling druknede under sidste skybrud.

Jep, har det hele på harddisk men covers er jo rart når der skal hygge lyttes. Det væsentlige af min samling har jeg på vinyl så jeg har istandsat min gamle Thorens. Gammelt skidt i rillerne. Er der nogen der kender et sted i København hvor . Nu har de ikke været i brug i MANGE år, og er noget.

Inakustik Premium Carbon-fibre plade børste. Fremgangsmåden har han selv brugt i mange år helt problemfrit, og med stor succes. Spille vinylplader regelmæssigt overlader dem modtagelige for snavs fra miljøet og fra drejeskiven. Afspillede vinylplader , men står over for en lignende skæbne som støv bygger inde i lavvandede riller , der forårsager skade , når posten endelig spilles. Selvom maskiner er til rådighed til rengøring vinylplader , de er dyre . Jeg har fået foræret en stak jazzplader med msser af dejlig musik, men mange af pladerne har fedtfingre og er støvede.

Hvor kan man for rimelige penge få renset pladerne maskinelt? Både børster, manuelle og elektriske pladerensere er beregnet til brug i årevis og er derfor en god investering. De sikrer dine plader en bedre lyd og bevarer deres værdi. LP, Totalpetroleum, A La Plage, Cover og vinyl er beskidt stan men vinyl kan godt afspilles efter en rensning.

Eventuel forsendelse med g- post koster: . HVAD SKAL JEG RENSE DE PLADER MED OG HVORDAN ? Jeg har med held vasket vinyl plader i en gang sulfoopvaskemiddel.

Faktisk på samme måde som man vasker tallerkener. Vinylplader er forholdsvis stabile, og kan med fordel afrenses med Rodalon, som du selv foreslår. Følg fortyndingsvejledningen på flasken og brug produktet i en opvredet klud.

På den både kan du bedst kontrollere fugten og undgå kontakt med pladens papirlabel i midten. Rens afslutningsvist med lunkent . Som med andre medier er der en række faktorer, som valg af pickup, omdrejningshastighe rensning og pladetype, der har betydning for det endelige resultat. Det er så simpelt, og jeg har.

De kommercielle shellak- og vinylplader har trykte labels, hvor alle informationer om indholdet, det vil sige metadata, er en del af trykket.